Friday, November 23, 2007

ingatkan..

Ingatkan hendak sedikit bergumbira di oxford esok sebab correction telah disubmit semingu pada supervisor. Tup2 tadi, kul 3.00pm dia kata nak buat meeting isnin. aku kata aku ada hal isnin, so tuesday. huhuhu....hari ni dan malam ni aku kena struggle untuk prepare analysis. ish...dia ni suka miting last2 minute camni tau....apapun, aku kena siapkan sebelum esok pagi. kerana tidak mahu hatiku runsing. biar anak2 ku bergumbira bersama ummi nya yang asik pergi school cepat dan balik school lambat....

Tidakka anda sedih bila dengar kata2 anak2
"ummi, janganlah gi school, dudk la rumah"
"ummi, jagalah angah ni...duduk sini, jangan pergi mana2"
"ummi, gi school kejap je tau"
"ummi, ummi kena hantar along gi school tau.."
Habil yang x berapa pandai cakap kerap memegang tangan aku dan menghadang pintu supaya aku tak pergi school.

hai, itulah sebabnya ummi kena gi school sebelum anak2 ummi bangun. andai sempat, ummi buat sarapan dan siap hidang dan lunch box husna yang berisi. paling kurang merasa air tangan ummi. Hai...sib baik si wa ada...kalau dia dah balik nanti, camner le agaknya....

sabarlah anak2 ku. nakbuat camner, 10/12, ummi ada presentaion lagi, 11/12, ada lagi. 1 assignmnet lagi sebelum 21/12. Namun InsyaAllah. ummi akan freekan diri bermula raya haji sampai bukak school. InsyaaLLAH.....kita pi lah mana2 nanti.....

2 comments:

Teri said...

Nice Blog :)

baby said...

laily, mmg gitu ..bukan awak sorang je anak ngongoi tak kasik gi skool. tahan aje leee....

Kak lin