Thursday, May 01, 2008

angah yang keletah!


yang aku puji angah ni dia suka pakai tudung. macam along x suka sanagt. malah angah lagi rajin pakai tudung pergi school.

wajah yang dirindu setiap hari


nak buat caner lagi x tau. masih isap jari lagi.....


ini gambar terbaru. balik dari carboot. crown tu 20p beli terus pakai. make up tu beli seklai dgn beg. along yang make up kan angah.mmm, sabo jerlah...

Anak dara aku yang nombor 2 ni dah besar, dah pandai melaram, dah pandai bergaya. dulu kaku je depan camera . la ni pantang lensa kamera ke arahnya.

idea gila2 dia ni. kalau nak bangun pagi utk ke school payah betul. pandai nya alasan pelik2 direka.
" ummi, i'm so tired...."
" kaki angah sakit, kena gigit shark"
"ummi, angah arsa angah ni demam la "

dia selalu ngigau. lawaknya dia akan bercakap dengan suara yang sangat clear. satu hari dia ngigau cakap
"umi,sayang ummi, cup cup cup..."
ada tu dia ngigau sebut pasal Malaysia..macam2...

kalau nak pergi sekolah sangat2 paling getir dalam hidup aku sekarang ni. dari nak bangun, gosok gigi sampai lah dia nak sampai sekolah. fenin dibuatnya. bila dia dah ni sekolah, fuhh aman dunia. heeheheh .tapi bila dia x de sunyi je rasa rumah. windu plak....

dia mengaji pon OK. tapi taujelah mentang2 babah dia ajar. main2 je lebih. tapi kali ni hubby dah x bagi muka sangat. abih tu la ni baru ni rajin sikit. suka tengok dia ngaji. sebutan nya jelas dan makhraj pun betul. rasa nya ada peluang dia pintas along ni. itupun kalau dia rajin. eheheh aku berharap by the time dia balik M'sia dah boleh baca quran. Ameen.

1 comment:

LyNNa said...

Assalamualaikum laily,

Lama tak masuk blog nie... dah banyak cerita. seronok dengar cerita anak-anak yang semakin keletah..