Friday, September 29, 2006

Akhirnya...

Alhamdulillah, syukur teramat aku telah mendapat suarat tawaran biasiswa rabu hari tu walaupun result ilets terbaru x kuar lagi. . aku saja gatal2 tangan call KPT tanye status aku. sebab kan dulu aku dpt 6.0 , KPT nak 6.5 jadi KPT x kuar surat padahal . sebenarnya biasiswa aku dah lulus cuma bersyarat, english tulah. tapi rupanya depa terima jugak result 6.0 tuh . yg geramnyer awat tak bagitau aku?????? aku ni dah la amik lagi sekali. duit lagi. pastu pulak masa dah suntuk, aku kena register ahad ni. dah giler???? alhamdulillah, sheffiled setuju aku defer sampai 15 nov. aduih, habih duit repeat ielts tapi puas hati sebab akhirnya dapat jugak 6.5!!!! happy sebab yg paling x sangka speaking dpt 7, kuang kuang, padahal masa mula2 amik dulu dpt 5 jek. kira la nih dah berabuk aku cakap omputih, ehheeheh. yelah, sebab aku practice speaking dengan cakap sorang2, dlm kete, bilik air, atas katil, eeei macam orang giler. Tapi aku rasa sebab rezeki, sebab aku x confident mas atuh, soalan tanye pasal bird, dancing...fuhhh, berpeluh aku

La nih byk mende nak pikir, tiket x booking lagi. aku rasa aku pergi dalam 11 nov atau 12 nov. sebab kawan kat sana minta bior le sampai hujung minggu x de le depa penat. tu satu hal. passport , visa , income tax, umah, kete, tanah, bibik, huwaaaa, byk mende nih....Lagi stau sama mula2 terima surat tawaran tu, gabra giler sebab dia kata dia hanya sponsor aku tetapi x sponsor keluaga. Mak oiii, aku x leh tidur sanagt malam tu sebab boleh idup ke dengan single scholarship ni. pastu aku sms kat en. johan , pendaftar, dia kata elaun family ngan housing upm bayar. fuh!!! baru lega...kalau tak duit yg aku dapat hanya lepas untuk sewa ruma jek. pastu nak makan apa????

Hikmahnya aku dapat lambat sebab aku sempatle beraya sakan kali nih, sebab lepas nih aku akak beraya di negara asing. sedih nya, sob sob, tinggalkan byk mende kenangan manis dan pahit di bumi tanah tumpah darah. ahh aku kan dah kata aku nak berhijrah. aku nak berjuang. aku nak berjihad. menuntut ilmu untuk manfaat ummah. aku nak berjaya, menjadi ibu dan pelajar.............

Doakan aku dan keluarga. perasaan bercampur baur ni. gembira sebab akhirnya dapat peluang belajar de tempat baru, sedih, tinggal semua. takut, boleh ke aku survive dengan 3 anak yang cenonet itu...Ya Allah, bantulah hambamu ini........

5 comments:

LyNNa said...

A'kum Laily,
Tahniah lah akhirnya berjaya gak awak. Seronok lah awak. Semoga berjaya. Kirim salam kat kakak awak yea. Lama tak jumpe dia

ummu_naqeebah said...

kakak saya baru besalin seminggu anak ke3, meh le dtg umah, 111, Jln RD7, Taman Ramal Desa, alah depan PLA jek, hafiz tau

NZNM said...

Tahniah! Tak saba nak tunggu laily blogging dr sana pulak ;)Moga dipermudahkan Allah segala urusan ya.

yus said...

Tahniah laily. Jadilah datang Sheffield ni yer.... Selamat Datang ke mari. Nanti bolehlah kita jumpa.

KPT mmg bayar elaun student jer, family biasa Uni yang bayar. Semoga semuanya berjalan lancar.

uDA said...

tahniah elly. semoga selamat la segala urusan. haritu adik ipar saya pun kelam kabut. tak sampai 2 minggu utk buat preparation. tapi alhamdulillah semua dapat setel. haa dapat la jumpa yus tu kat sana..seronok la yer hehe. all the best elly!