Wednesday, August 23, 2006

Busy tahap gaban

Sebenarnya aku tgh tension dan letih. dah lama blog ni x di tulis. ni waktu lunch nih. mmm, menulis blog ni satu terapi gak ....hehehe. ok
Cerita 1

Akhirnya setelah betahun2 dari x de anak sampai anak aku dah 3, akhirnya alhamdulillah husband tersayang konvo juga. Membuat master full time kerje, full time belajar. denagn duit sendiri. Pada aku bukan satu tugas yang mudah buat dia , malah buat aku juga. terlalu byk liku2 dan ranjau yang kami lalui. Sesungguhnya pada kami konvokesyen dia adalah terlalu manis. Hubby aku sangat teruja aku pon begitu. Kejayaan setelah hempas pulas memberi seribu kepuasan yang x tergambar. apapon byk duit gak lebur sebab baru 2 minggu lepas adik dia konvo, pastu la ni dia pulak. bulani n i kena ulang alik amik family dia di kampong. mmm, x apalah...


Bunga yang dibeli untuk suami tersayang, bear 2 ekor tu je dah RM10

Husna dan hanis pon nyibuk dengan bunga untuk babah mereka. habil muka ngantuk sebab terpaksa dikejutkan bangun tidur. babah keluar dewan kami masih di rumah . aku dok masih bagi anak2 makan. bla.....bla, sib baik umah dekat ukm. wajah ayu aku dengan suami tersayang.....

Cerita 2

Petang tu kami masjid putrajaya meneruskan pengambaran. mula2 hubby aku cam malu lah, tapi bila sampai sana ramai gak budak ukm amik gambar. diaplak terexcited.

anak dara aku nan 2 ni sibuk posiong sana sini

mm, cuba tengok gambo aku kat bawah ni adakah aku di kira tidak menutup aurat? sebab masa aku masuk masjid putrajaya aku disuruh pakai jubah. aku terkejut. aku pon tanye kenapa. dia kata sebab aku pakai seluar. aku cam bengang. pakai seluar tak menutup aurat ke? tapi hubby aku kata pakai jelah. so aku dengan bengang2 pakai gak tapi aku saja2 cakap ngan pak guard tu , hai nampkanya aku kena pakai baju konvo lagilah ni. pastu sementara aku tunggu giliran ngan husband sebab nak jaga anak 3 nih, aku perati, aik ramai gak yg pakai lebih seksi dari aku, lepas jek. aku x faham, kalau foreinger pakai baju ketat tudung gitu2 bagi la plak. pakai baju kurung tapi tudung coincai2 pon lepas gak. aku x puas hati. masa nak keluar aku taney apa kriteria yang di kira? pastu aku tanye kenapa aku kena pakai jubah. masa ni pak guard lain. ade ke dia kata baju aku pakai ni nampak bentuk, pastu fesyen2??? pastu aku tanye kalau org pakai baju kurung tapi pakai tudung pendek, boleh ke? dia kata boleh,pelikkan? asal baju kurung/jubah, pakai selendang nampak rambut pon x per, tapi kalau pakai seluar , tudung tutup dada di kira x hormat masjid, apa lah. mertua aku ada sama bising dlm kete. dia kata baju aku pakai longgar kenapa pak guard tu kata aku pakai nampak bentuk? sakit hati betul aku.

Cerita 3

Alhamdulillah, hanis dah pon 2 tahun. teringat 2 tahun dulu. dia dilahirkan dalam kereta . tiada bidan tiada katil. akulah ibu akulah bidan...dia telah membesar dengan sihat. sempat minum susu ibu tanpa campur selama 6 bulan setengah walhal aku telah pon pregnant 2 bulan waktu tuh. sekarang dia membesar dengan sihat dan manja + ngada2. ehheeh nak buek caner, may be dulu dia x sempat bermanja ngan aku, jadi la ni manja dia terlebih, so terpaksa lah aku hadapi dengan sabar. karenahnye kadang2 buat aku hangat hati tapi itulah cabarannya....istimewa nye dia, hari lahirnya sekali dengan atuknya jadi kali plan sambut sekali termasuk sepupu aku. mak aku kan dah jadi tukang buat kek jadi dia telah buat 3 kek semua. wah!!! dengan beriani plak tuh+ macam2 makanan, gemuk le aku....



tulisan atas kek tu aku le yang buat, hehehe


Birthday girl sonyum2 dengan kain kembangnya...
deretan makanan (ni belum penuh ni) yang tak terlarat nak makan. Majlis makan2 ni berlangsung sampai malam...letihnya.....esok hubby aku EL aku plak amik cuti tapi gi gak keje sebab ada lecture....penat muktamar abim sekali nih.....

3 comments:

NZNM said...

Salam,
Kirim salam tahniah utk Hasri sempena konvo tu ye.

Slmt hr lahir utk anak dara cute itew ;) Semoga jd ank solehah.

Psl pak guard kat masjid tu akak rasa dia tak brp phm konsep tutup aurat yg sbnr kot.Susahla cegitu kan!

uDA said...

kalau saya pun mau begaduh ngan pakgad tuh. tak paham konsep mmg susah. btw, menten nampakk. ehehe

ummu_naqeebah said...

nznm: dah cakap dah kat dia, tahnia h tuh..pasal guard tuh, mm, kalau saya kuar umah x tutup aurat tak yah tunggu guard tegur, awal2 lagi dah kena 'pancung' ngan husband sendiri

uda: oo, ye ker? mungkin sebab i terpaksa ganti posa 26 hari. tapi i rasa gemuk lagi la ...