Wednesday, August 09, 2006

camera baru..

alhamdulillah, setelah sekian lama akhirnya, at last beli jugak aku camera digital...kebetulan ada warehouse sale kat PJ. alah beli yg murah jek. hasrga asal camera tuh RM799 (tulisan tgn), tapi yg dia print kat kotak tuh RM699, ahh, x ptg la tuh, yang penting dia jual 399. kira itulah yg paling murah. 4 mega pixel. oklah tuh. sellau 3.2 M pon dah 499, boleh rakam motion tapi no sound, oklah tuh. heheeh aku nih jenis sempoi. tapi bateri kena beli asing RM49 (boleh recharge 1000x) , pastu memory card 512MB RM50 (kira murah la) , aku tgk kat kedai 256 MB pon RM90. bila dah total sumer , laaa, dekat RM500 gak le rabak...apapon rasanya murah lagi, jenama Hitachi. kureng terkenal sgt lah, tapi rupa dia kiut dan comel. ahh, yg ptg gambo boleh tgk. kalau tgk dari rege asal , x sanggup nak beli. kita ni economy budget punye lah, heeheh, walaupon geram tgk videocam yg cangih manggih ribu raban tuh...nantilah ada rezeki akan kubeli kuga...ini pon beli kongsi duit ngan husband sebab adik dia nak konvo + dia sendiri nak konvo isnin ni....(x sabar nye melihat dirimu sayang!!!!)

aku belum sempat explore sgt camera nih. x sempat la plak. bawak ke ofis nak godeh, sibuk, kat umah anak asik dok kaco, hai...kena tunggu anak tidur baru boleh godeh..



aactually x clear sangat. kira x redah je guna nih. eh, tgk le aku , cuba2 tudung sarimah, kuang kuang. kebetulah aritu munawwarah design buat sale. kalau tak, x sanggup gak beli tudung yg nampak simple tpi mahal. aku pon ada beli gak tudung dalam warna itam dia tuh. alah yg selalu Kak ina (dia punye stylist) tunjuk kat rancangan hidayah tuh. alamak promo percuma la plak. tapi bagus tudung tu sebab kan kalau pakai tudung2 bawal yg jarang2 tu boleh le pakai tudung itam tu kat dlm. x panas.
anak2 suka bebenor le, amik bedak tenyeh pipi, pegang bear mintak amik gambo...bila tengok gambo ni rasa cam dah besar habil. dah 10 bulan tapi ummi still rasa habil cam infant lagi....


ada gambo blur sebab shaking kot atau flash tu salah set. nantile setelah aku pandai godeh...maybe hasilnya lebih baik...

6 comments:

Edward Ott said...

That child looks way to young to be driving:)

uDA said...

wa wa sakan la ada camera baru. bleh la amik gambo main2 salji sok ehehe.

saya baru baca entri awak yg bawah tu eli. mmg sedih betul teringat nasib anak2 kat palestin tuh. perasaan saya pun sama mcm awak, bila tengok anak2 seronok main, tengok tv..tapi kat sana budak2 takut dengar bunyi bom sana sini.

rasa bersalah je bila kita duduk saja tanpa boleh buat apa2. doa saja la yg boleh. mana tahu Allah nak tenggelamkan bumi israel laknatullah tu.

lidah penghunus said...

Assalamualaikum. jemputlah ke http://www.lindunganbulan.blogspot.com http://www.karyamuslim.blogspot.com dan http://www.wtv8.tv

RaFFLeSiA MeRaH said...

slm perkenalan...i baru jenguk kat ur blog...emmm, best baca kisah org dah ader suami, dah ader anak ni...hepi jer kan...apepun tahniah, dah ader 3 org cahaya mata...alhamdulillah...

Ayu said...

salams.. baru sampai di sini.. ikut jejak awak di blog Uda :)
sonoknya akak nengok awak dengan anak2 tuh.. comel2 nya heheh and tersentuh juga akak bila tgk anak2 yang dibunuh dgn kejam itu!

ummu_naqeebah said...

edward ott: do not worry, he is a very good driver :)
uda: yup, berat mata memndang, berat lagi bahu memikul, i'm very proud to see very brave little boy over there, kalau kita pon x berani nak face to face ngan israel durjana tuh
lidah: w'salam, sorry blom sempat lagi berkunung
rafflesia: tenkiu, sudi2kan lah datang lagi
ayu: welcome, datang lagi no