Monday, June 26, 2006

penat tahap gaban

mmm, startdari 12-15 aritu aku dok sibuk bengkel LO (learning objective). aku ngan senior lecturer lain bertungkus lumus menyiapkan hala tuju buadak2 fizik ni, kena review subjek 2 yg depa amikla, nth macam2 lah....wah, pada masa yg sama dok sibuk nak prepare IELTs plak. 15 hb - 19 hb, aku kena gi BTN la plak...
alhamdulillah, rezeki aku, dpt tumpang pajero faculty ecology. dah le kena usung petis ais mini milik mazlinda. yel;ah mana aku nak taruk susu2 aku tu nanti??? x de pilohan. kena bawak jugak. dah le gi BTN 5 hari. aku kena sediakan susu untuk 5 hari!!! dptlah lebih kurang 30 bekas. thanks kengkawan yang beri sokongan utk aku!!! samapi sana, dah le tinggi le plak atas bukit hostelnye. sib baik driver tu tolong angkat sampai atas. org sumer pelik, apa ke jadah nye bawak peti ais tgh2 utan ni. heheeh macam2 andaian dibuat. ada yg ingat aku diebetic , so perlu simpan ubatla, ada ingat aku kena jenis kena minum susulah...

bermulalah episod aku berjuang utk 5 hari di BTN. kalau ikut mana ada masa nak perah susu pon. tapi aku gagahi jugak. aku bawak kehulu hilir cooler bag. bila aku rasa cam boring ceramah tu, aku gilah toilet. perah kat toilet. masa mula2 perah tu, terkujat gak, awat susu aku warna pink! rupanya dah campur darah. Habil lah ni, la ni ganas sket nyusu. satu citer lagi orang pelik gak , apa yang aku usung ke sana sini tu. ada ingat aku bawak camera, ada yg ingat aku bawak bekal makanan dalam cooler bag tuh. heheeheh. kadang tu sambil perah susu kat toilet, aku senyum sendiri....

aku terpaksa curi2 masa utk perah. terseksa gak. sebab susu makin kurang bila masuk hari 4 dan 5. yelah, habil x isap....:( . Tapi bila pikir comelnye anakku menyusu, aku gagahi jua perah mana daya.

Yang x larat di BTN aku kena buat physical exam gak. kena lari 2 km. mak oii, kali terakhir aku lari masa Form 5. pastu dah. La ni terkedek2 aku. sib baik masa aku catat kurang dari 24 minit yang ditetapkan. kira not bad lah, kan...ehehehehpastu kema buat ujian pumping la..balancing la, breathing lah. nth apa2 , walau aku x larat aku buat jugak....akhirnya aku realize, fizikal aku ni dah teruk, ehheheehsatu lagi aku buat gak flying fox dan jungle trekking..... mmmm jungle trekking ni bukan satyu yg baru. masa aku student upm dulu, dah jenuh dah masuk kuar utan. cuma bila dah beranak pinak ni, stamina kureng le, sib baik aku dlm ahli kumpulan yang sporting giler.....thansk!!! best le u all

OK, utk LDK , aku dpt ahli yang gempak. meh siini aku list kan nama2 depa ni:
1) en shafizal (landscape UPM), la upm rupanya, awat x kenal. heheehh dia nak gi cardiff
2) azlimin ( bomba)- dia nak gi US, baru aku tau, bomba ni ada bidang kimia, forensic
3) shahrul (kustem) - adik lagi ni..dia nak gi netherland
4)eh, awat aku lupa ni, muka dah terbayang dah (dari PTD< kenmetrian kesihatan) dia nak gi jepun
5) kak suhaila (UTM), dia dtg dari nottingham semata2 nak BTN
6) tipah- dia pon dtg dari jepun utk BTN, alahai, kiutnye dia pakai baju sekolah., cam budak firm 5
7) Kak fuziah (jabatan haiwan) dia nak gi australia,
8) ashwaq (kiim) lahir di mekah, dia buat bidang terjemahan arab-english, berabuk arab la...
9) Jenny (cikgu sekolah) dia nak gi beijing , suka tengok dia cakp, pelat2 gitu...

10) aku le...

Best gak aku dapat dormate yang gila2. Dorm aku le paling bising. dahle kali ni, peserta paling ramai, batch ni. 100 lebih + ada group dari kementerian kesihatan + penjaran. riuh rendah ULu Sepri tuh,,,,,
ahli dorm aku yg giler2
1) kak hasnah (x ingat dari mana)
2 Kak zana , ni mak yg happy, dari jabatan haiwan
3) kak zatul ( wah cik gu kami yang ajar utk exam ). acually dia ngajar kenegaraan kat UPM, so diala jadi tukang ajar utk kami)
4) kak askiah, lecturer ecology
5) easy (tutor bintulu)
60 alamak, spa nama kakak ni, dok sebelah katil aku jek, lupa lak, dia pemngantin baru. ianai merah2 lagi....
7) aisyah. dari UKM, dah lama kenal adik ni. La budak PKPIM rupanya.

Ish, byk cityer nak share ni....rasanya nanti aku bukan entry baru....
Yang aku realize bila balik dari BTn 5 hari ni semua orang rindu kan aku. x pernah aku berpisah ngan suami dan anak2 lebih dari 3 hari. Tapi kan yang pastinya husband aku la paling rindukan aku, kuang kuang. betul lah kata orang, bila berpisah sekali sekala, rasa kerinduan menggamit jiwa...tak gitu cik abang nyer....

then 19-21 aku kena gi workshop nanotech kat UiTM, sib baik biasa gak ronda2 shah alam. aku drive sendir jek. rasa badan melayang2.....penat tahap GABAN

dan 24 th aritu aku amik IELTS. thanks hubby, amik cuti semata2 nak antor dan amik aku. aku amik kat IDP subangjaya. mak oii, ramainya . boleh dikira le yg melayu. hehehehaku rasa aku dah buat yang terbaik utk listening, reading dan writting. cuma aku takut tang speaking. sebab aku ni kan over ramah. byk cakap kang byk le salah. aku pernah amik ielst ni dulu, tahun 2000. la ni dah x valid lagi lah kan. tapi kan masatu aku speaking rasa cam lintang pukang tapi dia boleh bagi aku band 7. rasanya sebab dia mat salleh. kalau malaysian ni kedekut sket kot markah. aku rasa kelebihan aku adalah aku ni peramah dan byk idea nak cakap, bukan sebab aku teror omputih. heheehh

lepas abis exam kami berdua2 an gi ke jaya jusco klang. wah rasa cam bercinta cintun gitu...kadang kala aku pelik bin ajaib tenguk ada org baru 2-3 tahun kawin dah cerai berai. aku ni dah kawin 5 tahun, rasa cam baru lagi, dan rasa makin hari makin tebal cinta kami. rasa macam pengantin baru gitu...

Eh, awat lately ni hubby aku suka minum power root? nak menag nazaria ke? atau???

7 comments:

uDA said...

biar aku habiskan ayat tu. nak menang nazaria? atau nak kasi habil adik? huahuahuaa~

best ek nak gi oversi. jelesnye. all the best elly

ummu_naqeebah said...

wei, udoh udoh le tuh, senget bahu aku bawak anak wei. habil pon x nak adik dah setakat ni dia kata. heheheh.....

doakan dpt result OK, kang kena repeat la plak. dah le mahal. RM510 utk exam x sampai 3 jam

T-CHER AKIE said...

ahaks..assalamualaikum kak elly..

hehehe dah g test dah..ingat nak g test sesame ngan akak ahaks..syok gaks ader geng...tapi akak dah g dulu hehehehe..takpe..g ngan ika nanti...so..wishing u all the best fer da result ekk...

ummu_naqeebah said...

thanks le aki, eh kalau kena repeat akak kena dtg berguru ngan aki. (AKI TAK KISAH?)

eh, akak rasa ada teringgal tafsir kat umah aki, boelh tolong check?

LyNNa said...

Insyallah... elly, boleh buat nye... All the best. Seronok dengar elly nak g oversea.

kyora kejora said...

wah kak, same btn course!

Mohd Zuli said...

salam, saya sedang cari kawan saya Azlimin. boleh bg email dia?
Thanks.