Tuesday, June 27, 2006

IELTS

nak citerlah citer lawak aku. masa nak masuk exam, sumer orang kena kuarkan my kad lah. so, dengan confident nya aku kuarkan kad Mcdonald yang sama warna biru ngan my kad. sib baik ada sorang chinese tu tegur, eh, u kuar kad McD lah...heheehmalu aku....
Actualy dlm purse aku ada byk card diantaranya, lesen, my card, kad kawin (dulu ada la ni dah ilang) , kad anakku, kad McD, kad KFC, kad metrojaya, kad bonuslink (ni pon ntah mana ntha) ...tapi aku tak credit card.

di sambung citer. aku gerun gak nak amik ielts ni. maklumlahm dah berkarat english aku ni. tapi dengan semangat malaysia boleh ku kuatkan azam. husband aku amik cuti antor aku, sementara aku siap dia lepak umah wadi uia tuh. masa aku duduk dlm bilik exam, belakang aku ada doktor pakar. sambil2 tunggu org kami borak . rupanya dia repeat. dulu dpt 6, dia kena dpt 7. heheehdlm hati aku , kalau doktor pon repeat, aku repeat x le malu sgt kot, heheheheh. apapon bila pikir mahal nyer yuran dia, no no....AKU KENA DPT 6.5 paling kurang, x nak kurang lebih sampai 7 aku x confident...dpt 6.5 pon aku rasa dunia ini aku yg punyer....

masa listening.....awatlah mat salleh ni cakap x baper clear. aku dok tunggu mana le answernya, tup2 dia dah abis ckp, alamak, bantai jelah, isi...Tapi bab reading, aku rasa aku did very well beb. terasa sennag dari latihan yang aku dah buat. rasanya aku dpt score kot bab ni. Writting plak. task 1 tuh mudah sebab aku byk idea, tapi task 2 tajuy benefit private school. sib baik aku ni bab mengoreng ni boleh tahan, tapi bab grammar aku paling risau. hentam jelah labu....

yang tensen bab speaking. abis 12.30, turn speaking aku 215, lama wei nak tunggu. tapi sebab org sebelum aku x de , dpt le aku awal. hubby pon jenuh tunggu. soalan dia awat le payah beno. tanye pasal kaitan nombor dlm kehidupan. pasal makanan, habit malaysian. tapi tulah, rezeki Allah telah memberikan aku mulut yang byk cakap......harap2 disebabkan akuramah , dptle extra manrk ke....

sahabat2....doakanlah aku....hopefully, x nak repeat, aku dah sengkek, baik duit 510 tu aku pergi bercuti deri kasi kat idp Australia yang kejam itu. ada ke sapa nak result hantar by post, dia minta extra charge RM10. wei, stamp cuma 30 sen jek. awat sampai rm10? mentang2 le kita x de pilihan....

AKU KENA LEPAS, AKU KENA LEPAS......PERMUDAHKANLAH YA ALLAH....

5 comments:

yus said...

Baru berkesempatan membalas kunjungan. Semoga berjaya exam IELTS tu..InsyaAllah. Suami saya dulu ambil sekali jer..dapt cukup2 makan...6.5. Tapi kalau kena ulang memang sakit, mcm kawan dia, sampai 3 kali..tapi akhirnya lepas juga. Kalau dgr mat salleh ni cakap memang susah nak pick-up, terutama mcm saya, yg tak pandai ni. Tapi bila dah duduk sini, dan selalu dgr....lama2 ok walaupun nak balas balik tersangkut2 gak. Maklum bukan saya yg belajar. tapi mcm u lainlah...sbb memang u belajar kan.

yus said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yus said...

sorrylah ter post dua kali. Jadi yg satu tu saya delete..benda yg sama gak.

uDA said...

insyaAllah elly, bleh lepas punya. eh nanti adik ipar saya pun nak amik exam tu. bleh tak dia nak kontek awak, tanya apa2 yg patut? ekeke.. dia dpt smabung buat master/phD dgn ukm.

Bie said...

Good luck for the test..insyaAllah berjaya dgn jayanya...