Monday, January 05, 2009

aktiviti waktu cuti-siri 2

Maklumlah kami ni bukan jenis yang ber'wang' dan punya banyak masa. kami hanya bercuti berjalan2 3D2N. itupun sekadar cambridge yang 2 jam dari rumah kami. tidurlah juga 2 malam di travelodge. Yang lain2 kami habis masa dengan aktiviti anak di rumah dan melayan tetamu yang datang. Fuhh, aku yang jarang duduk rumah x betah, duduk saja, kena fikir apa yang anak2 nak buat dalam rumah ni. letih dah tengok depa tengok tv, main game.




aktiviti ala2 "big cook little cook" . apa lagi suka la semua.



laaaast sekali , aku izinkan mereka 'jilat' semua lebih sos cklat yang ada. pheww!


kesan daripada boxing day, babah mereka dengan keterpaksaan mengikut juga desakan dan amukan anak untuk beli make up. maka inilah hasilnya...



along make up angah, angah make up along, habil???




dia pun nak make up jugak...


tada!!!!!inilah hasilnya...


anak2 juga ku kerah untuk intensif mengaji Iqra', membuat latihan membaca, story telling (fuhh letih sebab 3 anak, 3 jenis sebelum tidur, cuti x per arrr) . So antara target tahun baru adalah pastikan anak2 , husna akan habis iqra'5, dan hanis iqra' 4. habil? sekadar ba ngan ta x abis2.

di sheffield waktu malam menjelang kristmas cantik jugak, namun sebab camera yang koman idaklah cantik bila ambil gambar.




excited nak naik bus.


bersama snowman...

kami juga menerima tetamu dari dublin, datang waktu yang berasingan. 2 family. satu family intan dan satu family izwan dan aqidah. namun masa izwan datang x sempat amik gambar. ngan family intan jelah..


denagn cuaca yang amat2 sejuknya. mencecah -3. idoklah mampu nak jalan2 ke mana2. duduk jelah rumah....winter kali ni sejuk banget. ni yang rasa nak balik malaysia ni...

7 comments:

Wasunni Al-Kelantani said...

salam...

nak tanya..one of my sister yg tgh buat PhD di Birmingham University berminat nak join ABIM di sana..siapa sepatutnya yg perlu dihubungi..maksud saya siapa wakil Helwa Abim di Birm..saya tak berapa tahu sgt...

syukran alaik

ummu_naqeebah said...

salam, boleh bagi tau nama, hp, emel address your sister? akak akan contact dia sendiri.
salleh, jomlah join usrah akan datang ni kat stoke, kami akan buat tele conference dengan ustaz halim muhammadiy, pada 24 jan nih

ummu_naqeebah said...

salam, boleh bagi tau nama, hp, emel address your sister? akak akan contact dia sendiri.
salleh, jomlah join usrah akan datang ni kat stoke, kami akan buat tele conference dengan ustaz halim muhammadiy, pada 24 jan nih

Wasunni Al-Kelantani said...

kak laily..tq for ur reply..bleh tak bagi ur email add??nanti saya emailkan butiran my sister tu..

Thanks

ummu_naqeebah said...

ummu_naqeebah@yahoo.com

~ yus ~ said...

amboi laily, bukan main lagi anak2 dara awak tuh bersolek yer..hehe

fitrah nasuha said...

ok lahtue..boleh gk g travelodge.... kawan kita kat Gaza tu... lagi teruk kan..takleh bercuti...apa2 bersyukur..hehehe